Speltherapie

Speltherapie is een vorm van therapie die speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van kinderen tussen de 2 ½ - 3 tot en met 12 jaar oud, die door ingrijpende gebeurtenissen en/of een problematische persoonlijkheidsontwikkeling (dreigen te) stagneren in hun ontwikkeling. Door middel van spel kan het kind zich uiten en kan - in relatie met de therapeut – zich weer beter gaan voelen en zich weer verder ontwikkelen.

Therapeutische huiswerkbegeleiding

Zit uw kind niet lekker in zijn vel? Waardoor de motivatie voor school en het maken van schoolwerk laag is? Misschien merkt u dat positief sociaal gedrag en/of communicatie een lastige opgave is? Is er sprake van pesten of gepest worden? Heeft uw kind lage energie? Wellicht zelfs depressie (waardoor) er misschien ook sprake is van een (game) verslaving of drugs/drank misbruik? 

Aan het einde van de begeleiding heeft uw kind nieuwe vaardigheden geleerd, doelen gesteld voor de toekomst en voelt zich weer gelukkig. Gestreeft wordt dat uw kind tijd en ruimte kan creëren voor schoolwerk; voldoendes haalt en vanuit eigen kracht en motivatie weer (met plezier) naar school gaat.  

In elk coachingstraject heb ik oog en oor voor eventuele dieper liggend trauma of mogelijke psychopathologie. Wanneer de noodzaak blijkt voor intensievere hulpverlening zal dit met u als ouders/verzorgers worden besproken. 

Contact

Borgerstraat 102
1053 PW Amsterdam
Nederland

Telefoon: 06-15044318
info@tacamsterdam.nl

Stel een vraag of meld je aan

Versturen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden