Kindercoaching

Coaching is een laagdrempelige en doelgerichte vorm van hulp verlenen, waar het ontdekken van de eigen krachten en het vergroten van het zelfvertrouwen de grootste doelen zijn.

Kinderen en jongeren zijn welkom om hun eigen krachten en talenten te komen ontdekken, sociale vaardigheden te oefenen en keuzes te leren maken.

Ik werk in de basis vanuit een counselingsgerichte en therapeutische basishouding. Speel elementen en creativiteit zoals tekenen, verven en klei - kan kinderen helpen hun verhaal te vertellen wanneer dit moeilijk of onmogelijk is met woorden.

Verschillende interventies van positieve psychologie ondersteunen het hele coachingproces omdat de focus ligt op het creëren van positieve ervaringen en het voortbouwen op de krachten van het kind. Vrije expressie zoals zang, dans en drama kan worden aangemoedigd als een verwerking, maar ook als een kracht- en talentervaring als dit past bij uw kind. Ten slotte worden 'vaardigheden van kinderen' gebruikt wanneer je kind de omgeving wil gebruiken om hem / haar te ondersteunen bij het zoeken naar een vaardigheid die hij beheerst.

In elk coachingstraject heb ik oog en oor voor mogelijk dieper trauma of mogelijke psychopathologie. Als de behoefte aan intensievere hulp verschijnt, wordt dit met u besproken als ouders / verzorgers.

Jongeren counseling

Heeft uw tiener - behoefte aan een luisterend oor? Heeft uw kind geen idee op welke manier de huidige situatie is ontstaan, zoals deze is?

Vanuit de counseling wordt er onbevooroordeeld, écht geluisterd.
Uw kind wordt in staat gesteld op zoek te gaan naar ruimte in zichzelf, om plekjes te gaan creëren waar het gaat om vergeving en verwerking. En mogelijkheden te gaan ontdekken waar deze eerder niet leken te bestaan.. Deze mens tot mens gesprekstherapie is geschikt voor problemen waar onduidelijkheid en verwarring of rouw de boventoon voert.

Opvoedondersteuning

Heeft u vragen over de opvoeding en ontwikkeling van uw kind? Maakt u zich ergens zorgen over, maar u weet niet of het wel ''terechte'' zorgen zijn? Ziet u door alle opvoedboeken en alle beste adviezen van uw omgeving 'door de bomen het bos niet meer?' Of u zit gewoonweg met uw handen in het haar... ?

Vanuit een natuurlijke visie op opvoeding en ontwikkeling begeleid ik u graag om vanuit liefde en sensitiviteit de dagelijkse opvoedingssituaties aan te gaan. Met het samen creëren en evalueren van een ouderschapsplan komt u als opvoeders weer in uw kracht te staan, waardoor u én uw kind - of kinderen - zich (weer) positief kunnen blijven ontwikkelen.  

Contact

Borgerstraat 102
1053 PW Amsterdam
Nederland

Telefoon: 06-15044318
info@tacamsterdam.nl

Stel een vraag of meld je aan

Versturen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden